BUCH Construction reparerer og udskifter forsatsrammer og forsatsvinduer i ældre bygninger

Gamle forsatsrammer og forsatsruder, som er produceret fra slutningen af 1700-tallet og op til 1930’erne, har charme og er et stykke unikt arkitektonisk historie. Hos BUCH Construction har vi specialiseret os i at renovere og udskifte gamle originale forsatsruder og forsatsrammer på bevaringsværdige huse og bygninger. Det vil altid være godt for gamle bygninger at renovere og vedligeholde de originale vinduer, da det bibeholder det sunde indeklima i ældre bygninger, som er bygget til at ”ånde” naturligt. Samtidig er det meget bæredygtigt og skånsomt for miljøet at renovere og vedligeholde solidt holdbart byggemateriale.

Vi er fageksperter i originale sprossevinduer og forsatsrammer

I 1800-tallet var det populært at bygge vinduer med træsprosser i stedet for vinduer med blyindfatninger. Vinduerne var charmerende og vendte stærkt tilbage i begyndelsen af 1900-tallet, hvor det var almindeligt med dannebrogsvinduer, vinduer med opdelinger og udformninger. Dekorative elementer var stærkt fremherskende og ligeså var kunstneriske beslag. I løbet af 1930’erne indtrådte funktionalismen, og de originale sprossevinduer og forsatsrammer af høj materialekvalitet blev langsomt overhalet af nyere vinduesteknikker og materialevalg.

Hos BUCH Construction er det vores fornemmeste opgave nænsomt at forlænge levetiden og bevare det smukke udseende på eksisterende forsatsruder og forsatsrammer fra før 1930’erne. Gamle forsatsrammer og forsatsruder er af høj trækvalitet, som med den rette teknik og reparation, kan have en levetid på over 200 år. Som faglært snedker, med kendskab til gamle fagteknikker, har vi mulighed for at reparere både ruder og rammer ude hos dig.

Renovering af forsatsruder

Med renoverede forsatsruder får du et forbedret vindue i forhold til energi, lydisolering og oprindelig æstetik. Forsatsvinduet bliver tætnet mellem karm og forsatsrammens anslag. Det mellemrum, som opstår mellem forsatsruden og forsatsrammen, vil automatisk blive ventileret af udeluften, som trænger igennem den naturlige utæthed, der er ved forsatsvinduet. Vi benytter primært et-lags-glas til forsatsruderne. Hvis du er plaget af gener som trafik, er det muligt at forny forsatsruden med tætningslister, som stadigvæk skal tilpasses, så ruderne kan ventilere.

Vælger du at få renoveret dine forsatsruder hos BUCH Construction får du:

 • En forbedret energibalance på grund af afstanden mellem forsatsrude og forsatsramme, som skaber en naturlig termoeffekt, hvilket er sundt for ældre bygninger, som har brug for at ånde
 • En god lydisolering mod støj fra trafik
 • Ruder der er forholdsvis lette at komme til og vedligeholde i forbindelse med rengøring

På originale forsatsvinduer følger også en original forsatsramme med, som sidder indvendigt i huset og skaber både en støjdæmpende og varmeisolerende effekt. Forsatsrammer åbner indad og kan i visse tilfælde tages helt af. Forsatsrammer består af en træramme og klart glas. Vi har mulighed for at tilpasse forsatsrammerne, som du ønsker. Forsatsrammer har stærke historiske referencer og er særligt bevaringsværdige, hvis du ønsker at bibeholde husets oprindelige historie og udtryk.

Vælg en optimeret løsning: benyt forsatsglas til dine originale forsatsruder

Hos BUCH Construction kan vi optimere dine originale et-lags-forsatsruder med forsatsglas. Forsatsglasset er en sidehængslet forsatsrude bestående af hærdet glas, som er op til seks gange stærkere end almindeligt vinduesglas. Forsatsglasset bliver monteret på den eksisterende rammes indvendige side og lukker derfor op sammen med forsatsruden. Til monteringen bruges specialhængsler og beslag. Med forsatsglas bliver lysindfaldet ikke formindsket, og de ofte pladskrævende forsatsrammer forsvinder helt.

Vælger du forsatsglas, i forbindelse med en totalistandsættelse af dine bevaringsværdige vinduer, får du en logisk løsning, som kan holde mange år i fremtiden. Vinduets oprindelige udseende bliver ikke ændret. Forsatsglas kan bruges som lyd- og varmeisolering af vinduer. De passer til klassiske dannebrogsvinduer, sprossevinduer og forsatsvinduer i fredede ejendomme.

7 unikke fordele ved forsatsglas

 • Forsatsglas er stort set usynligt, og du vil få et uændret lysindfald
 • Vi bevarer den eksisterende vinduesramme intakt
 • Du vil ikke få en reduktion af vinduets karm
 • Forsatsglasset virker støjdæmpende på udefrakommende støj
 • Det er nemt og bekvemt at åbne og lukke forsatsruder med påsat forsatsglas
 • Du vil opleve ruder, som er nemme at rengøre
 • Du slipper for at rydde vindueskarmen, når du skal åbne dine forsatsvinduer, hvilket kan være problematisk med originale forsatsrammer

Det er muligt at lave forsatsglas på forskellige måder. Vores baggrund som snedker og tømrer gør, at vi kan vejlede dig på bedste vis. Du kan også få forsatsglas, der sidder i en træramme eller som en skydedør med træprofil, hvor glasset glider i.

Få udskiftet dine gamle forsatsrammer og vinduer

Vi kan som erfarne tømrer tilse dine vinduer, og vurdere om de skal renoveres, eller du bør udskifte dem til nye lignende vinduer med moderne energioptimering. Vi har kvalificerede samarbejdspartnere, som har et bredt udvalg af modeller og farver. Sammen tager vi en dialog om dine ønsker og finder en holdbar løsning til dit hus. Du er altid velkommen til at kontakte vores tømrervirksomhed og stille spørgsmål vedrørende nye forsatsruder, forsatsrammer eller energioptimering til dit hus.

Send os en besked

...Og vi kontakter dig med et uforpligtende tilbud
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.