Bevaringsværdige og fredede bygninger

I Danmark findes der forskellige bevaringsværdige bygninger. Disse bygninger kendetegnes ved at have stor arkitektonisk og kulturhistorisk betydning for danmarkshistorien – både lokalt, regionalt og ikke mindst for datidens produktions- og arbejdsvilkår. Det er kommunen, som udpeger de bevaringsværdige og fredede bygninger. Flere af disse bygninger kan være over 200 år gamle, og vil med tiden kræve restaurering og renovering udført efter gamle teknikker, som blev anvendt, da bygningerne blev etableret.

I forbindelse med renovering og restaurering af bevaringsværdige bygninger, er det ofte husets facade, som skal forbedres, men det kan også være husets indre. Hos BUCH Construction har vi specialiseret os i at udføre hovedentreprise i forbindelse med renovering og restaurering af fredede og bevaringsværdige bygninger. Derfor kender vi alt til bevaring af de særlige kendetegn for historiske huse, som vi har stor faglig respekt for. Reparationerne kan både være store og små. Vi kan også fungere som underleverandører i forbindelse med en større ombygning. Vi tilgår alle projekter med stor faglighed og ikke mindst respekt for de gamle byggematerialer, som skal behandles nænsomt.

Sådan undersøger du om dit hus er bevaringsværdigt

Det er vigtigt, at du ved om dit hus er bevaringsværdigt eller fredet, før du finder den rette tømrer og snedker til renoveringen af bygningen. Husets bevaringsværdi skal findes, og det gør du bedst ved at fremskaffe en lokalplan for området eller undersøge, om der findes særlige deklarationer på grunden og tegninger på huset. Du kan altid kontakte Kulturstyrelsen, hvis du er i tvivl om dit hus er fredet og få de rigtige retningslinjer på plads før byggeriet påbegyndes.

Vælg BUCH Construction til renovering af din bevaringsværdige bygning og få stor viden og kendskab til gamle byggeteknikker

Før vi går i gang med et større renoveringsprojekt, tager vi en grundig dialog med dig som ejer af huset og eventuelt bygherre og rådgiver, så vi får forventningsafstemt projektet på forhånd. Før et renoveringsprojekt påbegyndes, er det værdifuldt at kende til husets byggeår, stilart og eventuel særlige arkitektur og bygningshistorie. Som specialister i fredede og bevaringsværdige bygninger kan vi hjælpe med både renovering, vedligeholdelse og ombygning.

Vi kan bl.a. hjælpe med at renovere og vedligeholde:

Det er både krævende og stiller krav til gamle håndværksteknikker, at renovere og vedligeholde bevaringsværdige bygninger. Hos BUCH Construction er vi fagmænd, som har stor viden om vigtige istandsættelsesprincipper, byggemateriale og teknikker. Det er vigtigt at restaurering og renovering bliver udført nænsomt, og respekterer bygningens gamle materiale, så intet går i stykker under renoveringsprocessen.

Du er velkommen til at kontakte os og stille spørgsmål vedrørende renovering og istandsættelse af gamle bygninger. Vi tilbyder også renovering af bindingsværkshuse.

Send os en besked

...Og vi kontakter dig med et uforpligtende tilbud
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.